Vi höjer på hatten för killarnas höger!

av | apr 30, 2021 | Elit, Nyheter | 1 kommentar

Vår högerkant måste ha varit den bästa i Svensk Volleyboll denna säsong. Två långa killar med grymt hög spikehöjd.

Fabian Ramén kom till Hylte/Halmstad i augusti. En kille med tungt anfall och stor i block. Fabian har oftare varit i startsexan på bortamatcher än när de spelat på hemmaplan. Det är just där han har dundrat in de flesta av sina poäng. Men även på hemmaplan har han några riktigt bra matcher i bagaget. Den sista hemmamatchen i Grundserien blev han poängbäst i protokollet och satte dessutom 3 block!
Men kanske inte så konstigt för han är en kille med stor räckvidd som möjligtvis beror på hans basketbakgrund. Fabian är en härlig kille och lagspelare som har vuxit mycket under säsongen.

Marcus Nilsson behöver kanske ingen större presentation, det är bara att konstatera att han är en världsspelare. Lika ödmjuk som han är utanför arenan, lika tävlingsgigant är han på volleybollplanen. Det är som kommentatorn sa när de sände Grand Prix-finalen i Uppsala. Det är en ynnest att få se Marcus spela i Sverige.
Killen slår hårt och odämpat. Han läser blocket och faktiskt, han har även gjort några riktigt bra räddningar denna säsong, främst under våren. Det är ju dessutom nästan så man som åskådare skrattar åt motståndarnas vrål om de lyckas blocka ner Marcus. Jublet som motståndarna i så fall gör är bland det högsta man får höra under en match. Men att Marcus blir nerblockad någon gång är inget som han lägger någon som helst energi på. Nästa pass han får, smäller han ner på motståndarnas planhalva så just det ljudet hörs ännu högre än motståndarnas föregående jubel.

Några år har gått sedan han intervjuades av Svensk Volleyboll om just hans resa och volleyboll, men hans tankar och erfarenhet är fortfarande lika aktuella. Gå gärna in och läs. Det finns så otroligt mycket glädje i just volleyboll och lagsport. HÄR hittar du artikeln.

Bilder tagna av Jonas Backlund, Halmstadsport och du hittar bilderna HÄR

1 kommentar

  1. Mats Helge

    Välkommen tillbaka efter lysande utlandsår. Vi kör väl ett varv till med H H Volley Marcus???

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

3 days ago

Hylte/Halmstad Volley
Sommaraktiviteter i sol och blåst på Norra Industrigatan i Hyltebruk! ... See MoreSee Less
View on Facebook
Passa på att träna volleyboll i sommar. För barn och ungdomar mellan 6 - 14 år finns detta både i Torup och i Hyltebruk! ... See MoreSee Less
View on Facebook

[youtube-feed]