Vi har även Agnes med i styrelsen

av | jun 6, 2021 | Nyheter, Organisation | 2 Kommentarer

Agnes Marklund kommer från Torup i Hylte kommun. Tillsammans med sin tvillingsyster Moa och bror Elias började hon spela volleyboll i början på 2000-talet. Detta tillsammans med sina närmaste grannar, Erika, Katarina och Kristian Persson. Det var just då väldigt många tjejer ifrån Torup/Hylte som började och det var även många av dessa som var drivande till att damerna tog sig upp i elitserien. Tack vare Boris Bengtssons engagemang som ledare, hade vi många spelare från Torup under den tiden. Agnes var med i division 1-laget som vann serien år 2009 och som kvalade för att ta upp damlaget till Elitserien. Historien om hur damlaget tog sig upp i elitserien är lång men till slut blev det möjligt via ett samarbete med Halmstad.

Nu för tiden spelar Agnes med Hylte/Halmstads B-lag i division 2. Just den gångna säsongen tog seriespelet slut redan i höstas. Så när nu Agnes inte fick träna sin älskade volleyboll, har det blivit många kilometer på löparrundorna istället. Självklart blir det även lite Beachvolley på somrarna, antingen hemma eller på nån sandig strand.

Det är inte bara i styrelsen vi hör Agnes utan hon är även en utav våra speakers. Hon gjorde succé förra året då hon som speaker berättar för publiken vad som händer på plan, varför man vinner bollen och vad domarna dömer för. Detta är otroligt intressant och många lär sig mer om just volleyboll och förstår spelet när speakern berättar.

Agnes är mycket noggrann i det hon gör. Hon har en härlig inställning och det finns inte mycket hon backar för. På sin fritid åker hon gärna ner till Blekinge till sin nyinköpta röda sommarstuga. Där grejar hon och hennes pojkvän både ute och inne. Dessutom älskar Agnes naturlivet. Varför inte en vandring i norrländska fjällen tillsammans med sin familj, eller att resa jorden runt till många annorlunda platser. Inte för att enbart sola och bada utan för att Agnes är genuint intresserad av att få uppleva nya platser och olika sätt att leva.
Agnes jobbar som planarkitekt och just det handlar mycket om att arbeta fram förutsättningar utifrån hur människor lever/vill leva.

Hon är även tjejen med mycket omtänksamhet. När du möter henne får du alltid ett leende och en hälsning. För ett år sedan deltog hon i Laholms kommuns snabbutbildning i vårdarbete. Detta för att hon snabbt skulle kunna hoppa in i vården och hjälpa till i Corona-krisen. Agnes enkla svar på varför?, var helt enkelt “- Jag blev tillfrågad av min chef och tvekade inte att säga ja. När samhället är mitt i en kris känns det viktigt för mig att hjälpa till!”

Det är precis så Agnes är och vi har oerhört glada att ha henne i styrelsen. Hon har också en hälsning att hon gärna ser nån mer tjej/kvinna komma med i styrelsen. Ett fantastiskt roligt arbete med ett härligt gäng!

Agnes som speaker under match 2019-2020
Agnes på en av sina resor

2 Kommentarer

  1. Mats Helge

    Heja Agnes. DU är en trendsetter i att kommentera volleyboll till publiken/media m fl. Meeeeeer sånt. Vi synz i höst. / Mats på Höjden * en nöjd en *

    Svara
  2. Leif Nilsson

    Härligt Agnes❗

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

Idag hade klubben ett hedersuppdrag: Att ansvara för att samarbetspartnerns HFAB:s hyresgäster får en rolig och aktiv dag i Solrosparken på Vallås! Två ungdomsledare, Nova och Samuel, höll i dagen med uppvärmning, teknikövningar och avslutande spel med många skratt. Ca 30 barn var med och fick känna på volleyboll som är en underbar sport, det är ju bara en boll och ett snöre som behövs! Varför krångla till det?! Förhoppningsvis kommer flera av dem att börja träna i klubben under hösten!Tack till HFAB:s unga trevliga sommaranställda som stöttade under dagen! ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Hylte/Halmstad Volley
Ett härligt gäng träffas i Torups Idrottshall.Gå in på hemsidan och se om tiderna passar ditt barn att vara med när vi har roligt ❤️🖤❤️#hyltekommun #brabostad#volleyvågen ... See MoreSee Less
View on Facebook

[youtube-feed]