Vi fortsätter presentera!

av | jun 9, 2021 | Nyheter, Organisation | 1 kommentar

Hampus Hedenberg är född rakt in i volleybollens värld. Hela hans familj har alltid varit starkt engagerade i volleyboll och det har säkert snackats en hel del om denna sport runt frukostbordet.

Hampus har träning som ett av sina största intressen. Genom åren har han hållit på med flera sporter – fotboll, bordtennis, innebandy, golf samt givetvis volleyboll och beachvolleyboll. Därtill har han hållit på med skidåkning, padel, löpning och lite styrketräning. Lagidrotten är lite extra roligt och sedan han började med volleyboll (2005?) har han varit engagerad i sporten både som spelare, senior- och ungdomstränare, ledamot i Skånes Volleybollförbund och nu även ledamot i Hylte/Halmstad Volley. Under åren har han även varit med i Lunds VK, Sollentuna VK och Nordenskov UIF Volley (Danmark). Dessutom har han vunnit USM-guld både som spelare (Hylte Volley) och tränare (Lunds VK).

Han har verkligen ett stort register och Hampus är en klippa för en förening. Mycket för hans kunnande av att hantera olika dokument, hur man skriver så det blir enkelt och koncist och han har även, tillsammans med övriga styrelsen, förnyat många av klubbens uppgifter. Ni skulle bara se hans kunnande att använda Excel och alla dess formler! Detta hanterar han som en pianist på en flygel i bästa konsertsal! Han brinner också lite extra för att ungdomarna och B/C-lagen ska utvecklas i klubben. Dessutom är Hampus en person som alltid ser alla och har en härlig personlighet.

Utöver volleyboll och träning spenderar Hampus gärna tiden med vänner och familj, är ute i naturen, lagar mat eller som han själv säger; “nördar ner mig” i någonting. Just med sin familj har han även bestigit Kebnekajse. Men han har även “bestigit” Danmarks högsta berg (Møllehøj drygt 170 m.ö.h.). Kan jämföras med Kebnekajses 2.106 m.ö.h.

Just nu arbetar han som lärare på gymnasiet och undervisar endast i matematik men är behörig i även fysik och teknik. Innan Hampus tog sin lärarexamen arbetade han som civilingenjör inom vindkraft på Siemens i både Sverige och Danmark. Civilingenjörsexamen tog han i Lund och specialiserade sig inom reglerteknik och energisystem och just miljö, energi, klimat och hållbarhet är saker som engagerar och intresserar Hampus mycket. Några veckor arbetade Hampus som vindkraftstekniker i vindkraftsparker där turbinen befinner sig på omkring 100 meter över marken. Så stora vindkraftverk har en mindre hiss i sig, men givetvis testade han även att klättra hela vägen upp. För många, kanske de flesta och bland annat skrivande, hade detta varit helt omöjligt!

Hampus egna ord om sig själv; – Jag är nog en ganska vanlig Svensson som trivs med det enkla, samtidigt som jag är en högpresterare och perfektionist. En dröm är att i framtiden kunna vara med och rita och bygga mitt eget hus. Det största i mitt liv är annars min son Frans och att jag har blivit pappa. Ett märkligt, roligt och spännande äventyr som jag ser fram emot att få uppleva.

1 kommentar

  1. Mats Helge

    Fantastico * H H Volley-Hampus

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

3 weeks ago

Hylte/Halmstad Volley
Tyvärr tog det stopp mot Nederländerna men vilka tjejer till landslag Sverige har.Som ni har presenterat oss och nu har ni satt er bland Europas topp 8☀️✨✨😀🇸🇪🇸🇪Stort grattis till en enorm prestation! Lilly och Hanna! Vilket år ni har haft ❤️🖤🏐💙💛 ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Hylte/Halmstad Volley
Kl. 16.30 bänkar vi oss framför tvn och hejar på våra landslagstjejer och ett särskilt hejarop till Lilly Topic och Hanna Hellvig ❤️🖤Snart möter Sverige Nederländerna som rankas som sjua i världen.💙💛🏐🇸🇪🇳🇱NEDERLÄNDERNA vs SVERIGE🇸🇪🏐Kvartsfinal • EM 2021🕢Ti 31 aug kl 16:30📺SVT1/Play📻SR P4Spelarfoto: Robert Boman#SvenskVolleyboll | www.volleyboll.se#EuroVolleyW #EuropeanVolleyball #volleyball European Volleyball ... See MoreSee Less
View on Facebook

[youtube-feed]