Scouten som seglade in i styrelsen

av | jun 11, 2021 | Nyheter, Organisation | 0 Kommentarer

Julius von Martens är killen som är född och uppvuxen i Helsingfors, men flyttade till Halmstad 2018 tack vare sitt stora intresse för idrottslig prestation. Knappt tre år senare ska han snart ta ut sin examen i biomedicin och träningsfysiologi som han studerat vid Högskolan i Halmstad. Där blev Julius studiekamrat med Marcus Nilsson som förstod vilken klippa Julius är i föreningslivet.

Julius har en enorm kunskap om föreningsliv och hur viktigt det är med en bra fungerande förening. Detta har lett till att han, tillsammans med Hampus Hedenberg, har utvecklat föreningens hantering av många saker när det gäller multimedia och att hantera datorisering av mycket i klubben. Trots sin ringa ålder har han varit engagerad sedan många år tillbaka som sjöscout. I Finland har han varit aktiv och jobbat mycket för att främja scouting både på lokal- och riksnivå. Detta med scout märks mycket väl när man möter Julius. Han är enormt trevlig, väldigt tillmötesgående och har ett enkelt och mycket vänligt sätt. När man till exempel behöver hjälp med att hitta något program för att, förslagsvis redigera bilder, texter eller filmer, får man alltid ett bra svar ifrån Julius. Han verkar kunna hantera det mesta inom datorer och olika program.

Att Julius har valt rätt utbildning i Halmstad slår en när man hör honom prata om frågor som intresserar honom extra mycket. De är ofta kopplade till mer extrema elitidrottsprestationer. Exempel på såna är: –Vad var det sprintern Usain Bolt gjorde annorlunda och bättre än alla andra på planeten i nästan tio års tid? Hur förbereder man någon som Felix Baumgartner eller Alan Eustace på bästa möjliga sätt inför ett fallskärmshopp från 40 000 m?
Enligt Julius själv kan just såna här tankar hålla honom vaken om nätterna. Vem vet?, kanske han kommer lista ut detta nu efter att ha utbildat sig inom träningsfysiologi. Vi som träffat Julius tänker nog; –Skulle inte förvåna oss om han kommer på det!

Något annat som ligger honom nära hjärtat är havet. Då han får sitta ute till sjöss och både höra och känna vågornas skvalp samt vinden i håret mår han som allra bäst. Helst i en båt som varken behöver vara stor eller lyxig så länge den förs fram med segel mår han som bäst. Hans bästa sommarminne är troligtvis från 2018 då Julius seglade i gott sällskap från Oslo till Helsingfors. En avlägsen dröm, som Julius har, skulle vara att göra en liknande seglats, men runt hela jordklotet.

När pandemin satte gränser för hur många och hur mycket studenterna skulle få vara på plats i Högskolan, reste Julius tillbaka till Helsingfors och studerar där nu på distans. Men innan han började i Halmstad har han också studerat fysik på Helsingfors Universitet. Så nu hoppar han in som fysik- och matematiklärare på högstadiet och gymnasiet.

Bilderna nedan är Julius egna från sina seglingar!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

Idag hade klubben ett hedersuppdrag: Att ansvara för att samarbetspartnerns HFAB:s hyresgäster får en rolig och aktiv dag i Solrosparken på Vallås! Två ungdomsledare, Nova och Samuel, höll i dagen med uppvärmning, teknikövningar och avslutande spel med många skratt. Ca 30 barn var med och fick känna på volleyboll som är en underbar sport, det är ju bara en boll och ett snöre som behövs! Varför krångla till det?! Förhoppningsvis kommer flera av dem att börja träna i klubben under hösten!Tack till HFAB:s unga trevliga sommaranställda som stöttade under dagen! ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Hylte/Halmstad Volley
Ett härligt gäng träffas i Torups Idrottshall.Gå in på hemsidan och se om tiderna passar ditt barn att vara med när vi har roligt ❤️🖤❤️#hyltekommun #brabostad#volleyvågen ... See MoreSee Less
View on Facebook

[youtube-feed]