När volleyboll är som bäst

av | sep 21, 2021 | Akademi, Barn & Ungdom, Elit, Motion, Nyheter, Organisation, Sponsorer | 0 Kommentarer

Under söndagen samlades många spelare, ledare och styrelsemedlemmar i Halmstad Arena. Allt från Elit till Kidsvolley och många andra. Det blev en dag som handlade om gemenskap, värde och sammanhållning. Vilken fantastisk dag det blev!

Ända sedan i våras har det varit ett gäng i Hylte/Halmstad Volley som planerat, funderat och kommit fram till att en ordentlig Kick-Off är vad klubben behöver. Speciellt nu när det varit en tid då man inte kunnat umgås på ett bra och säkert sätt. Men igår, den 19 september, fick vi ihop klubbens alla hörn och det blev en dag med glädje, mycket fniss, fina samarbeten, barn som ville undersöka Halmstad Arena, diskussioner om Värdegrund och helt enkelt hur man beter sig mot varandra. Att bli sedd, inte tagen för given och att man visar glädje är viktiga inslag i både vardag och i träning/tävling.

De allra äldsta spelarna och ledarna, samlades tidigt på morgonen för att inta frukost och fick sig en föreläsning om NPF (neuro­psykiatriska funktions­nedsättningar) och hur viktigt det är att känna till detta. Därefter var det ett moment angående Värdegrund och dessa två inslag fick vi stor hjälp av ifrån RF-SISU Halland.

Under dagen fick våra spelare också chans till ett träningspass med Nordic Wellness, man kunde se elitherrarna träna och hur de jobbar vid sina träningar. Man kunde också få prova kläder då Camilla ifrån KENTS New Wave Profile (ni kan beställa via länken) visade upp klubbens kläder och vad man kan beställa. Vi hade också besök av Gunnar på Base Sport AB i Falkenberg, som har det största utbudet av volleybollmaterial i Sverige, och hos honom kunde skor provas.

Givetvis var det serverat lunch från Mobila Kocken och under pausen började många av de lite yngre bli spelsugna. Ja inte bara de yngre utan snart var det många som begav sig ut på plan, helt improviserat. Det blev en underbar stämning när alla började blanda sig med varandra i olika grupper. Ett par tjejer från Kidsvolleyn tog sin chans och gick fram till en elitkille, tog hans händer och snart var det fyra stycken som hade roligt med en volleyboll. Tänk vilken upplevelse för tjejerna när han följde med. Ja inte för tjejerna bara utan Elitspelaren såg ut att ha riktigt kul och fick jobba på bra för att hålla bollen uppe i spel.

Det sista under dagen var att dela in alla i olika grupper för att tävla ihop gemensamt på olika stationer.
– Ett var att försöka uppskatta längden på ett snöre med många champangekorkar, ett tips från några yngre var att räkna korkarna och fundera hur lång EN kork är, alltså korkens längd X antal korkar. Mycket smart tänkt!
– En annan station var att stå upp i tre minuter och när man uppskattat att tiden gått ut, ska man sätta sig ner.
– Vid en station skulle man para ihop en kortlek där korten klippts itu. Där visade det sig väldigt snabbt hur man samarbetar.
– Där fanns också tennisbollar som skulle kastas i hinkar som stod på olika avstånd.
– Man skulle få ihop att tangram-pussel som skulle få bokstaven H, vilket visade sig vara väldigt svårt då endast ett lag fick ihop sitt.
– Några fick ett antal mariekex man skulle äta upp och efter det vissla.
– Alla lag skulle vika pappersflygplan och få dem att flyga.
– Lagen skulle under en kort stund få ut så många ord som möjligt ur ordet servemottagningsuppställning.
– En av de roligaste var nog att två håller ett snöre mellan sig, man ska slå så många knutar man kan utan att släppa taget.

Efter tiokampen blev det en nervös väntan på resultatet. Men varför stå still och vänta tyckte nog de allra flesta. Fram kom bollarna, ja det fanns ju de som aldrig släppte taget om bollen, ihop gick lagen och bollarna hanterades precis så som en volleyboll ska hanteras. Helt fantastiskt att stå och beskåda hur enkelt det är när alla vill och får vara med.

Så kom då resultatet! Det var ett lag som blev poängsegrare, något annat blev bästa lagsammanhållningen etc etc. Men så klart fick alla minst två pris med sig hem och det är precis så det ska vara på en Kick-Off.

Klubben tackar alla som var med igår ingen nämnd och ingen då heller glömd.
Dessutom ett stort tack till Agnes, Hampus, Samuel, Lisa på RF Sisu och Sten-Harald vilken dag ni fick ihop med all planering!

Vi vill också rikta stort tack till våra sponsorer som tacksamt har bidragit till alla presenter. Utan er hade många blivit utan present.
Depend Cosmetic
Blomdahls
Heléns Rör
HFAB

Korvpojkarna

Det blev en hel del mat över som det ibland blir. Maten blev naturligtvis inte slängd utan istället kördes det ut till Frälsningsarmén i Halmstad som gärna tog emot ett sådant bidrag.

Fler bilder hittar ni på Facebook på klubbens sida.
0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

[youtube-feed]