Historia

En del av HYLTE/HALMSTAD VOLLEYS HISTORIA

Sommaren 2012 den 25 juni, bildades HYLTE HALMSTAD VOLLEY Bollklubb genom en fusion av två klubbar Hylte Volley Bollklubb och IF Halmstad Volley.

Mycket av vårt ursprung finns att hämta i Drängsereds GoIF:s 4H rörelse. Där började dagens volleyboll växa fram. Ambitionen, som än idag lever kvar, var att spela volleyboll och ha roligt. Med tiden och allt eftersom spelet utvecklades och seriespelet tog nya dimensioner, växte också allvaret.

1950-talet föddes klubben i Drängsereds GoIF

1980 bildades HYLTE VOLLEY Bollklubb.

1986 kunde allt tagit slut, herrlaget åkte ur division 1. Ett 15 tal spelare samlades på en pizzeria i Hyltebruk för att prata om framtiden. Ska vi fortsätta eller ska vi avveckla verksamheten var frågeställningarna. Beslutet växte fram under kvällen och alla som var där var ense om att så här dåliga är vi inte. Vi ska visa att vi kan bättre. Leif Nilsson började även som ordförande i klubben.

Man började prata om vad man vill och vilken målsättning klubben skulle ha för hela sin verksamhet och tre år senare var laget i elitserien. Tio år senare blev laget svenska mästare för första gången.

Kl 19.56 den 17 september 2019, efter 33 år som ordförande i Hylte Volley och Hylte/Halmstad Volley, lämnar sedan Leif Nilsson över ordförandeklubban till Mårten Johansson.

Svartvita bilden är från när Hylte Volley blev klara för elitserien 1988, nuvarande ordförande Mårten Johansson, var en av de som förde upp laget till elitserien.

Bakre raden från vänster:
Ingvar Bengtsson coach, Lars Hovius, Joseph Wolff, Håkan Berggren, Patrik Engström, Peter Thiel, Bengt Hedenberg kassör, Leif Nilsson ordförande
Främre raden från vänster:
Thomas Berggren, Mårten Johansson, Claes Hedenberg, Johan Montan, Boris Bengtsson coach
På väg in i bild är Keijo Raisio, då sekreterare i styrelsen.

 

Säsongen 91/92

spelar damlaget sin första säsong i högsta serien. Sejouren blir kortvarig, endast en säsong.

Inför säsongen 2009/2010

Ett samarbete mellan Hylte Volley och IF Halmstad Volley togs och klubbarna tog namnet HYLTE/HALMSTAD VOLLEY. Vilket gjorde det möjligt att spela i damernas elitserie.

Framgångar kan tillskrivas en lång ungdomsverksamhet där vi försöker generera minst en spelare till herr- och damlaget varje år.

Säsongen 2011-2012

I slutspel 2012 tog sig elitdamerna för första gången till final. Men fick där se sig besegrade av Lindesberg.

Säsongen 2012/2013

blev euforisk då herrarna spelade hem LigacupenGrand Prixserieseger i Grundserien och blev SVENSKA MÄSTARE för sjunde gången.

Damerna tog sig för första gången till Grand Prix. Vi gick in i ett slutspel med en ödmjuk inställning om att volleyboll ska vara roligt och det gav resultat.

Säsongen 2013/2014

gjorde vårt magnifika damlag en historisk säsong med att bärga hem klubbens första SM GULD på damsidan och klubbens åttonde SM GULD på seniorsidan. Herrarna förlorade semifinalmatchen mot ärkerivalen Falkenbergs VBK men fick en bronsmedalj med sig hem.

Säsongen 2014/2015

Säsongen 2015/2016

Säsongen 2016/2017

 

Säsongen 2017/2018

Ytterligare en magnifik säsong av våra elitlag och herrarna vinner helt otippade SM FINALEN mot Linköping VC med 3 – 0 i matcher. Mot ett Linköping som inte förlorat en enda match under hela säsongen. Man bärgar det nionde SM GULDET till klubben och Damerna tar sig till final med, men där återigen Engelholm VS är för starka och en ny silvermedalj läggs till klubbens samling.

 

Säsongen 2018/2019

Båda elitlagen blir tippades högt upp av samtliga lag i Elitserien 2018-2019. Efter många och långa skadeperioder under säsongen, lyckades man ändå  hamna på strålande Silver för herrarna och Brons för damerna.

Säsongen 2019/2020

Detta kom att bli en säsong vi aldrig kommer glömma. Marcus Nilsson valde att återvända efter en lång och mycket framgångsrik karriär. Bland annat har han vunnit Champions League och dessutom i finalmatchen (vilket hans lag vann) blivit utsedd till MVP! Det är en otrolig karriär han har gjort. Men denna säsong, som började så bra, fick avslutas abrupt en sen kväll dagen innan kvartsfinalserien började. Ett litet irriterande virus, Corona, fick hela världen att stanna upp ett tag. Just nu har det gått 3½ månad och viruset är fortfarande obesegrat. Många företag går på sparlåga och vi svenskar är inte ens välkomna i många länder. Bland annat Finland, Norge och Danmark. I Danmark får visserligen hallänningar besöka vid uppvisande av negativt Covid-19 test.

 

 

Säsongen 2020/2021

 

Det blev en säsong så gott som bara med Elitseriematcher utan publik. Endast ungdomarna fick träna sporadiskt efter stängning för seniorer (förutom elitspel) i mitten av november.
Hela klubben och Elitlagen stod som dubbla Guldmedaljörer i både Grand Prix och i SM Slutspelet.
Detta är både historiskt och har aldrig hänt i Svensk Volleyboll.