H/H Volleys herrar är klara för semifinal

av | mar 25, 2021 | Elit, Nyheter | 0 Kommentarer

1-1 i matcher och hemmaplan är verkligen en favör som borde bäddat för seger, men ett starkt krigande Örkelljunga tänkte inte ge sig så lätt.

Inför lördagens match kändes ett visst lugn, men även stor fokus på vad som komma skulle. Under onsdagen kändes också ett lugn men ja, kanske lite väl mycket lugn för inte var laget lika mycket på tårna. Första set var i och för sig riktigt bra av Hylte/Halmstad och inte många misstag gjordes. Jakob Tegenrot och Nils Åkerman var bra i servemottagning och våra spikers Marcus Nilsson, Mike Michelau och Jakob levererade. Örkelljunga krigade på, men kom aldrig ifatt, och vid ställning 20-16 bytte ÖVK in Tomas Vilimas, som varit skadad sedan första kvartsfinalen.
Men H/H släppte aldrig in dem i setet utan vinner rätt övertygande med 25-19.

I andra set har Hylte/Halmstad slagit av takten och tempot i spelet. Servarna är inte lika bra utan en del sitter utanför eller i nät. Anfallen är lite mindre styrka i och matchen väger fram och tillbaka. Vid ställning 11-14 har H/H full sjå att inte förlora fler poäng. Inte så vackert spel från något lag och ÖVK behåller ledningen fram till ställning 21-22 då Marcus får till ett utav sina enorma anfall. Därefter går Marcus ner för att servar och han sätter till slut setbollen med ett härligt serveess, 25-22.

Så kommer den där fikapausen åter en gång. Hylte/Halmstad går rejält ner i fokus och tempo. Från sidan känner vi inte igen laget alls. Då bäddar man för att Örkelljunga tar tag i matchen och de har inga problem att blocka ner H/H:s försök till anfall och ÖVK har också ledning med 14-10. Då tar H/H:s head coach Almir Ljutovac och byter in nya spelare och ser till att få in lite ny energi i laget. Fabian Ramén i Hylte/Halmstad tar vara på förtroende och visar upp några bra anfall. Men setet är förlorat.

Det blir då ytterligare ett set och matchen svänger lagen emellan och det kommer visa sig bli ett set som ingen vill förlora. ÖVK har ledning tidigt i början men vid en förlorad boll för H/H syns det i Pedro Mendes och Marcus Nilssons ansikten att nu j****a sätter vi stopp för detta!
Nils Åkerman visar samma min och därefter är det fokus mot ett mål.
Marcus, Pedro och även Peter Lundgren som gjort en bra match, ser till att få upp matchen i tempo. Då hänger även Mike, Maciej och Jakob på tåget och när Mike blockar ner matchbollen bryter hela arenan ut i glädje. Semifinal nästa!

H/H Volley vinner matchen mot Örkelljunga med 3-1 (25-19, 25-22, 21-25, 25-20) och bästa spelare, som fick pris från Korvpojkarna, Fritz Blommor och Toms, blev;
nr 8 Alfred Brink, ÖVK
nr 8 Marcus Nilsson, H/H Volley

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

Idag hade klubben ett hedersuppdrag: Att ansvara för att samarbetspartnerns HFAB:s hyresgäster får en rolig och aktiv dag i Solrosparken på Vallås! Två ungdomsledare, Nova och Samuel, höll i dagen med uppvärmning, teknikövningar och avslutande spel med många skratt. Ca 30 barn var med och fick känna på volleyboll som är en underbar sport, det är ju bara en boll och ett snöre som behövs! Varför krångla till det?! Förhoppningsvis kommer flera av dem att börja träna i klubben under hösten!Tack till HFAB:s unga trevliga sommaranställda som stöttade under dagen! ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Hylte/Halmstad Volley
Ett härligt gäng träffas i Torups Idrottshall.Gå in på hemsidan och se om tiderna passar ditt barn att vara med när vi har roligt ❤️🖤❤️#hyltekommun #brabostad#volleyvågen ... See MoreSee Less
View on Facebook

[youtube-feed]