En av världens bästa spelare i styrelsen – det ni!

av | jun 4, 2021 | Nyheter, Organisation | 2 Kommentarer

Nästa ledamot att presentera är nog den mest kända manliga volleybollspelaren i Sverige. Han har spelat i de bästa ligorna och har mycket att dela med sig av.

Så gott som alla, som är det minsta lilla intresserad av volleyboll, har säkert hört talas om Marcus Nilsson. Men det är vi i Hylte/Halmstad Volley som är högt privilegierade att ha Marcus i vår klubb. Det finns hur mycket som helst att läsa om honom så bara googla så får ni veta mer om hans fantastiska karriär.

Marcus, född i Torup i Hylte kommun, började sin proffskarriär redan som 19-åring efter att han gjorde sin första elitsäsong i moderklubben Hylte Volley. Han har under sin framgångsrika karriär tillhört de största klubbarna både i Europa och i Ryssland. Dessutom har han gjort ett sommaräventyr med spel i asisatiska mästerskapen för Qadsia från Kuwait. Han har även varit over there och spelat volleyboll med många stora spelare. Men inte bara det! Han har även utsetts till en av världens bästa spelare ett antal gånger, speciellt då han vann Champion League med sitt ryska lag Lokomotiv Novosibirsk där han då blev utsedd till MVP i finalen som de vann. Hans kunskap om hur elitspel på hög nivå, gör hans medverkan i styrelsen enormt viktig. Han har stor kunskap i träning och som lagkapten har han stor inverkan på hur spelet går.

I höstas gjorde han comeback i proffslivet då IBB Polonia hörde av sig. De skulle spela Champion League och ville ha Marcus med på banan. Hur det gick? Laget gick inte så långt men Marcus blev återigen vald till MVP! Under hans karriär har moderklubben alltid varit stor för Marcus. Han har hela tiden haft kontakt med folk i klubben och alltid kommit fram och hälsat och snackat med oss när vi träffats. En sann förebild för många unga som gamla spelare och personer!

När Marcus inte spelar, gillar han att resa, grilla och umgås med vänner. Föräldrarna som alltid stått nära Marcus, är också enormt viktiga i livet och det har varit konstigt att inte fått sett dem på läktaren under säsongen som gått. Sol och bad står högt i kurs. Han har också alltid gillat att läsa mycket men just nu är det mest studielitteratur han läser då han studerar biomedicin vid högskolan i Halmstad.


Huvudbild tagen av Robert Boman.

Foto Halmstadsport
Foto Robert Boman

2 Kommentarer

 1. Mats på Höjden

  Marcus. A goooood man & player.

  Svara
 2. Leif Nilsson

  Marcus, få av oss förstår hur stor Marcus egentligen är i volleybollvärlden.

  Marcus kunskaper ska inte gå förlorade vare sig för HH Volley eller svensk volleyboll.

  Jag gläds oerhört mycket för hans första SM GULD som han vann med moderklubben.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

[youtube-feed]