Detta är våra Guldspikers!

av | apr 29, 2021 | Elit, Nyheter | 0 Kommentarer

Spiker är en spelarposition i volleyboll som även kallas för kantspelare. Termen spiker kommer från “spike” som betyder smash på engelska. En högerspiker spelar normalt vid höger sida vid nät och enligt gammal lärdom är hen en spelare som oftast bara anfaller. Men inte gäller det årets spelare i guldlagen.

Tilda Hellgren är högerspikern som positionerades om till passare för ett par år sedan på grund av en dålig axel. Hon var därefter andrapassaren i laget och kunde gå in vid vilket läge som helst för att vända matchen. Men vi såg ju också hennes glädje då hon fick tillfälle att spika bollen och göra poäng och just denna säsongen fick hon gå tillbaka till att vara högerspelare. Detta har hon verkligen gjort med bravur.
Hennes anfall har under säsongen varit hårda och välplacerade och även om Tilda inte alltid varit i startsexan alla matcher, så har hon steppat in under matchens gång och gjort poäng i de flesta. Hennes serve är en av de procentuellt svåraste för motståndarna, kanske inte den hårdaste men väl så skruvad. Tildas försvar är också något som hon utvecklat riktigt bra. Så ingressen ovan stämmer då rakt inte på varken Tilda eller Jona.

Jona Vigfúsdóttir är vår isländska vulkan till spelare. Hon får sina härliga utbrott vid vinnande bollar/matchvinster och visar sin glädje. Vid någon enstaka miss släpper hon ut sin ilska om hon inte får till bollen precis på rätta stället, kanske inte som ett vrål utan mer som ett uttryck. Jona är en ren lagspelare med mycket energi och är nog den spelare som visar störst skillnad då hon vinner matchen mot när hon förlorar (har dock inte hänt många gånger i år).
Men vilken säsong Jona har gjort! Trots skador under säsongen, så har hon taggat till, bitit ihop och spelat en helt fantastisk volleyboll. Hon är också en av våra högerspelare med grymt försvar som vi inte sett på mycket länge. Hon intar ibland, rätt ofta, golvläge för att rädda bollar. Ibland händer det till och med att hon springer ner fotografer men huvudsaken är ju att matchen lever.
De som följt Hylte/Halmstad varje match har också noterat att Jona inte bara anfallit på höger sida som högerspiker, nä för vips så kommer hennes anfall även från vänster sida så det gäller verkligen för motståndarlagen att vara uppmärksamma. Så det är inte för inte att Jona blev invald i årets Dream Team och det har hon verkligen gjort sig förtjänt utav!

Andréa Jakobsson kom in som en räddande högerspiker då vi kom i ett läge under slutspelet där vi behövde henne. Vilken grym lagspelare och spelare hon är. Rätt in i laget, tränade en fredag och första match på lördagen och semifinal 2 hemma mot Örebro. Där blir hon inbytt och sätter upp ett monsterblock direkt! Snacka om att snabbt visa upp sig för motståndarna vart skåpet ska stå! Dessutom är hon med i blocket när Jacque blockar ner matchbollen i semifinal 3 mot Örebro.
Vilken tjej som bara steppar in och vi kan bara konstatera att det inte märktes på henne att hon inte spelat på ett tag.

Bilderna är tagna av Jonas Backlund, Halmstadsport och du hittar alla HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

11 hours ago

Hylte/Halmstad Volley
Halmstad kommun uppvaktade Hylte/Halmstad Volleybollklubb för våra framgångar i vår!Ordföranden Mårten Johansson tog tacksamt emot det. Tack Halmstad kommun ❤️🖤#halmstadkommun ... See MoreSee Less
View on Facebook
Volleyboll i Torup en måndag i maj!#hyltekommun #brabostad #volleyvågen ... See MoreSee Less
View on Facebook
Vilken landslag damerna har. #2 vinster av två möjliga i helgens EM kval!Grattis hälsar vi alla efter dagens vinst över Portugal 💪👏✨ ... See MoreSee Less
View on Facebook

[youtube-feed]