Dessa liberos, vilken säsong de gjort tillsammans!

av | maj 3, 2021 | Elit, Nyheter | 0 Kommentarer

Liberons roll är specialiserad på att försvara och plocka upp motståndarnas anfall och servar. Att ge energi till sitt lag är också en viktig roll för liberon.

Emmy Andersson kom som libero till damernas elitlag säsongen 2019-2020.
Klara Andersson kom i augusti och dessa två tjejers ruggigt skarpa insatser ihop, har verkligen gett den klart bästa libero-duon vi skådat i år.
Dessa två tjejer har varit helt otroliga i försvar och servemottagning och nä, varken Emmy eller Klara blev invalda i årets lag. Men de har istället gemensamt spelat fram sitt lag till både SM Guld och GP Guld.
Det är som man brukar säga, delad glädje är dubbel glädje och Klara och Emmy ser ut att ha hittat sina akilleshälar både vad gäller spel och glädje. Detta har de också förmedlat ut till både sina medspelare och folket runt omkring både under matcher och träning.

Vi har sett dem springa ut och in på plan hela tiden under matchernas gång och det är ett under att de aldrig ser ut att göra fel. Men dessa tjejer och deras vilja till framgång får det hela att se väldigt enkelt ut. Men det är ju inte riktigt så det är när man spelar libero. Det gäller hela tiden att vara beredd på nästa boll. Att behöva slänga sig på marken, rulla runt efter mottagen serve eller varför inte hoppa över sina medspelare för att rädda en boll. Detta har vi skådat många gånger under säsongens gång och nästa gång alla ser på en volleybollmatch, glöm inte att bevaka spelaren med en annorlunda färg på tröjan. Det är hen som är libero och jobbar hårt för lagets försvar.

Bilderna är tagna av Jonas Backlund, Halmstadsport och du hittar fler bilder HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

3 weeks ago

Hylte/Halmstad Volley
Tyvärr tog det stopp mot Nederländerna men vilka tjejer till landslag Sverige har.Som ni har presenterat oss och nu har ni satt er bland Europas topp 8☀️✨✨😀🇸🇪🇸🇪Stort grattis till en enorm prestation! Lilly och Hanna! Vilket år ni har haft ❤️🖤🏐💙💛 ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Hylte/Halmstad Volley
Kl. 16.30 bänkar vi oss framför tvn och hejar på våra landslagstjejer och ett särskilt hejarop till Lilly Topic och Hanna Hellvig ❤️🖤Snart möter Sverige Nederländerna som rankas som sjua i världen.💙💛🏐🇸🇪🇳🇱NEDERLÄNDERNA vs SVERIGE🇸🇪🏐Kvartsfinal • EM 2021🕢Ti 31 aug kl 16:30📺SVT1/Play📻SR P4Spelarfoto: Robert Boman#SvenskVolleyboll | www.volleyboll.se#EuroVolleyW #EuropeanVolleyball #volleyball European Volleyball ... See MoreSee Less
View on Facebook

[youtube-feed]