Herrarna kontrade och visade power

av | mar 21, 2021 | Elit, Nyheter | 0 Kommentarer

På lördagen var det dags för herrarna att stäppa upp några steg efter kollapsen i kvartsfinal 1 borta mot Örkelljunga. Det var med power dom gjorde det!

Det fanns ett underligt lugn hos herrarna när vi funktionärer kom till Halmstad Arena i lördags. Ett lugn som visade sig vara en game plan som ingen tänkte svikta från. Att våra herrar är starka på hemmaplan, det vet vi sen tidigare och det blev en riktigt bra match att beskåda.

Visst gjordes det misstag men framför allt satte Hylte/Halmstads herrar en hård press på sina servar, vilket var en mindre lyckad serie i Örkelljunga senast. Man gör en del servemissar men servarna är oftast hårda och därmed svårt för motståndarna att förbereda sina anfall.

Första set är det enda som är någorlunda jämnt lagen mellan men tack vare gemensamt kollektiv vinner man setet. Däremot är andra setet helt överlägset Hylte/Halmstads. Visst setet är jämt i början men efter Marcus Nilssons block till 12-12 stänger H/H väggen med hela sju block mot ÖVK. och Bartek Sulinski, Philip Pettersson och Maciej Madej är stora vid nät. Inte ett misstag görs från våra herrar och välförtjänt vinner man setet.

Tredje är det dags för fikapaus, nä men Hylte/Halmstad drar ner tempot. Då är Örkelljunga snabba och det får H/H:s herrar se upp med. Ett ungt ÖVK med gott om energi tänker inte dra ner nåt tempo alls och när ÖVK dessutom inte gör gratispoäng till hemmalaget blir det svårt. Nr 14 i ÖVK, Rafael Cavalcanti, tillåts ha en egen uppvisning och han briljerar verkligen med sina anfall.

Snabbt in på fjärde set istället och nu har Hylte/Halmstad fått nog. Inte tänker man låta denna match bli längre än nödvändigt utan nu är man tillbaka i samma fokus som under set 2. Det är det bästa set hittills i kvartsfinalerna och när Marcus Nilsson gör ett utav sina anfall, som ingen annan kan göra, dundrar hela Halmstad Arena. Vilken favör att ha honom med, vilken spelare!
Men det är inte bara en person som gör jobbet, Peter Lundgren, som kom till oss efter jul då vi hade flera skador och sjukdomar i laget, byts in i andra set och helt enkelt bara levererar. Libero Nils Åkerman gör fantastiska räddningar och visar upp energi som lyfter laget, tillsammans med Mike Michelau som bara blir bättre och bättre efter sin frånvaro på grund av sin rygg.

H/H Vinner mot ÖVK med 3 – 0 (25-22, 25-17, 22-25, 25-16) och bästa spelare, som belönas med priser från Fritz Blommor, Korvpojkarna och Toms i Halmstad, blev;
Nr 4 Max Pettersson, ÖVK
Nr 8 Marcus Nilsson, H/H Volley

Nästa match är redan nu på onsdag 24 mars kl. 19.00. Utan publik men med streaming!

Foton tagna av Leif Nilsson

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

10 hours ago

Hylte/Halmstad Volley
Halmstad kommun uppvaktade Hylte/Halmstad Volleybollklubb för våra framgångar i vår!Ordföranden Mårten Johansson tog tacksamt emot det. Tack Halmstad kommun ❤️🖤#halmstadkommun ... See MoreSee Less
View on Facebook
Volleyboll i Torup en måndag i maj!#hyltekommun #brabostad #volleyvågen ... See MoreSee Less
View on Facebook
Vilken landslag damerna har. #2 vinster av två möjliga i helgens EM kval!Grattis hälsar vi alla efter dagens vinst över Portugal 💪👏✨ ... See MoreSee Less
View on Facebook

[youtube-feed]